10 признака, че сте се превърнали в пъзел маниак

Току-що завършили поредния пъзел и нямате търпение да започнете следващия? Ако Ви звучи познато и усещате, че сте пристрастени към реденето на пъзелите, прочетете тази статия! Тя е създадена за Вас! Тя ще Ви разкрие десетте признака, по които да разберете, че вече сте прекрачили границата – вече не сте просто просто пъзел любител – Вие сте истински пъзел маниак!

#1. 3 сутринта е и имате само още едно парченце от пъзела…
Бутилката от вино е изпита, последното парченце шоколад отдавна е изядено, 3 сутринта е, а Вие не може да се откъснете от пъзела. Само още едно жълто парченце, в онзи специален оттенък от тази изцяло жълта картина! И нека си признаем – всичко знаем, че няма да наредим целия пъзел тази нощ! Но само още едно парченце…. Нали?

#2. Вашата къща е препълнена с пъзели
Никой истински пъзел маниак няма да продаде или подари своите най-любими пъзели. Дори, когато те са развалени и прибрани в кутията, те ще бъдат прилежно прибрани в гардероба, шкафа, под леглото или което и да е друго кътче от дома е останало свободно!

#3. Редите пъзели на телефона си
Да, всеки пъзел фен е редил пъзел на телефона си през обедната почивка! Просто не може да се откъснете от любимото си хоби за цял работен ден! Прекалено дълго въздържание е!

#4. Прекарвате всяка свободна минута в избиране на нови пъзели
В свободното си време (когато не редите пъзели), прекарвате всяка минута, за да търсите нови такива. И как да не го правите – разнообразието е толкова голямо! А има ли и промоция – половината заплата е похарчена!

#5. Поръчали сте или сами сте изработили пъзел маса
Всички знаем, че има изобилие от евтини подложки за редене на пъзели, но за един пъзел фен това не е достатъчно. Той иска много повече от това! Красива ръчно изработена маса от масивно дърво със странични чекмеджета за сортиране на пъзел части и сгъваема горна част, която да покрива наредения пъзел – ето това вече е стил!

#6. Вие сте истински дисектолог!
Макар и да няма такава дума на български – пъзел феновете знаят какво означава тя. Когато е бил изработен първия пъзел през 1767 година, изобразяващ картата на Европа, разделена на пъзел части, той е станал известен като „дисекция на географски карти“. Първият пъзел е дело на Джон Спилсбъри, буквално разчленил картата на отделни части, като целта била учениците да запомнят по лесен и интересен начин държавите и тяхното място на картата. Интересно е да отбележим, че в САЩ все още се използва този метод на обучение за изучаване картата на САЩ и картата на света.

#7. Приятелите Ви не разбират Вашето хоби
Да – те не разбират Вашето хоби! Може би не са Ви истински приятели?! Кого заблуждавате – всички сме наясно, че сте пристрастен към реденето на пъзели! Ако вече четвърта нощ подред отказвате да излезете с приятели на заведение, кино, бар и каквото и да е друго място, за да останете вкъщи и да редите пъзел, значи имате проблем! И той се казва – все още ненареден пъзел!

#8. Сънувате пъзели
Последното нещо, което правите преди да заспите, е да редите пъзели, след това сънувате пъзели, и на сутринта, когато се събудите – отново мислите за пъзели – да, това е Вашето ежедневие! Значи Вие сте един достоен пъзел маниак!

#9. Най-важното събитие през седмицата Ви е пристигането на нов пъзел
Очаквате с нетърпение новия пъзел! Броите дните, часовете минутите! Не спирате да мислите за него! Не спирате да говорите за него! И когато го получите – онова блажено чувство на облекчение навлиза във вените Ви и сякаш си поемате дъх за първи път през седмицата! Той е вече тук!

#10. Само любителите на Роден Пъзел ще разберат
Всички сме наясно, че има хиляди пъзели онлайн, но веднъж опитали да редите Роден Пъзел, ще разберете, че чувството е различно, защото редите красиви родни забележителности, които след това да красят стените на Вашия дом!

– – –

Надяваме се тази статия да ви е развеселила. В колко от тези признаци се припознавате и смятате ли, че сте истински пъзел маниак? А какво бихте добавили към списъка?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *