Незабравими емоции от първото ни състезание!

Отдавна си мечтаехме да организираме състезание по нареждане на пъзели. Не просто съревнование, а един празник, в центъра на който да бъде Роден Пъзел. Ето че последния уикенд нашата мини мечта се сбъдна. Случи ни се нещо ново, различно, силно обединяващо и вдъхновяващо!

Поводът за събитието съчетахме с националния празник на България 3-ти Март. Именно затова не беше и тайна, че всички ние ще наредим „Величието на Шипка“. 🇧🇬

Събитието се състоя на 10 Март, като предпочетохме да е седмица след националния празник, защото допуснахме, че много от вас ще попътуват и ще почетат празника по своему. Също така има вероятност да сме разминали с вас някъде на върха, защото ние също решихме да го посетим, като направим един чудесен зимен поход.

За начален час за всички отбори избрахме 12:00ч. Разбира се, за нас състезанието започна седмици преди това в подготовка, изпипване на детайли, а вълнението взе върхова точка в последните дни преди голямото събитие. Ден преди състезанието, изгаряхме от нетърпение да се запознаем с всички регистрирани отбори, да ги опознаем повече и да споделим прекрасния слънчев съботен следобед!

Огромни заслуги и благодарности дължим на нашите приятели от Varna Games, с които заедно направихме организацията. Те предоставиха уютната си зала, на слънчево и комуникативно място в центъра на морската ни столица и бяха силна наша опора през целия ден. Нашите специални награди за победителите бяха осигурени от магазинчето за нестандартни подаръци Шантаво Е! Благодарни сме им за доверието и че от самото начало подкрепиха нашата идея!

И ето че денят на състезанието настъпи и залата отвори врати. Всички организатори на събитието, побързахме, подготвихме обстановката и очаквахме отборите да пристигнат! За всеки регистриран отбор бяхме подготвили еднакви по големина масички, на които ги очакваше неотворения пъзел „Величието на Шипка“.

Регистрираните отбори започнаха да пристигат един по един и успяхме да се запознаем с всеки един от тях. Щастливи сме да отбележим, че част от участниците специално бяха дошли за състезанието от градовете Русе и София, като тази тяхна енергия и желание за участие нямаше как да не ни трогнат допълнително!

Споделяме снимка на всеки един отбор, в реда им на пристигане в залата:

Аида

Стаматови (и тяхната безрезервна подкрепа)

Съседите

Варненският комитет

СъЖъ

Надето обяви началото на състезанието като може да чуете и изгледате нейните встъпителни думи от включването ни на живо тук.

3…2…1…СТАРТ!
Всички отбори се впуснаха в предизвикателството и забавлението започна! Забелязахме различни и интересни стратегии в реденето на пъзела, както и някои забавни. Повечето от участниците сортираха елементчетата по цвят и тип. Едни започнаха с рамкирането, а други с конкретни обекти от картината – като флага и паметника. Друг интересен подход бе и ротационния принцип на отбор Аида, които на определен период от време, си сменяха местата и започваха да редят с пъзел елементчетата на другия съотборник! Забавна и колоритна стратегия на други участници бе да съпоставят ненаредени елементчета върху вече наредения пъзел от нас, до който всички имаха достъп. 🙂

Да си признаем, от самото начало имахме притеснение дали 5 часа ще бъдат достатъчни за нареждане на пъзела. Още на първия час притеснението ни отпадна след като виждахме как отборите напредват. Точно 2ч. и 35мин. отне на сестрите Анастасия и Ирина Антонови от отбор „Аида“ да наредят „Величието на Шипка“!🏆 Абсолютен рекорд на победителките, които безапелационно спечелиха първото място със своето скоростно нареждане на хилядата парченца! Статистически погледнато, средната скорст на отбора е била приблизително 6 елемента за минута, за което получават нашите адмирации! Поздравяваме страхотните участнички още веднъж за отличното представяне и им благодарим сърдечно за участието!

Споделяме видео от финалната права на „Аида“ в реденето и кадър от последващато награждаване!

 

Разбира се пъзелът остана за спомен на всеки отбор. Отборът победител получи скреч карта „Разкрий България“ с изрисувани 100 обекта и скреч постер „100 неща за правене в България“ – 2 страхотни продукта, с които всеки може да се забавлява опознавайки Родината. Всички участници се сдобиха и с промо ваучери за отстъпка при следващо пазаруване в „Роден Пъзел“.

След като вече имахме нашия пръв шампион, повечето отбори решиха да продължат с реденето. 15 минутки преди обявените 5 часа за край на състезанието имахме и втори отбор успял да подреди успешно пъзела, което беше още един повод за радост! Благодарим на „Съседите“ за упоритостта при справянето с цялото предизвикателство! Резултатът отново бе впечатляващ!

И така с големи сърца и широки усмивки неусетно времето излетя. Паметника на свободата оживя неведнъж и всички бяха доволни от това обеднияващо ни събитие!

Благодарим на всички участници за споделеното време и емоции! Нямаме търпение да се видим отново на следващото наше състезание!

За финал споделяме всички снимки от състезанието:

За нас беше удоволствие,
Роден Пъзел 💖,
Надежда и Йордан

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *