🎉 Колекция Роден Пъзел 2021 + Преиздаване 🧩

Приятели, нова доза пъзел емоции и трепети! 🌟 ТЕ СА ТУК за вас, а вие сте нашите повече от 1000 парченца и ви благодарим от 💖! Радостни сме да споделим нашите прекрасни изненади. 🇧🇬

Безспорно тази година отново бе изпълнена с куп премеждия, но не се отказахме. Още в самото ѝ начало започнахме да работим усърдно, сблъскахме се с нови предизвикателства, бяхме на кръстопът, сформирахме екип. Месеците минаваха, а сред избора на нови кадри самите ние се чувствахме все по-затруднени. Толкова много снимки и толкова труден избор. Паралелно си поставихме задача, да приложим вашата обратна връзка и следващата ни порция пъзели да бъде още по-добра от предишните. Все приятни, но трудни задачи, които изискват силна енергия и нестихващ ентусиазъм.

Роден Пъзел започна с идеята да създава само нови пъзел картини. Много от вас ни писаха кога ще има отново Царевец и ще могат ли да наредят отново Белоградчишките скали. Това толкова силно ни докосна, че не се поколебахме да планираме задължително преиздаване и да зарадваме всички наши верни последователи. Днес можем наистина да ви усмихнем широко, защото може да се сдобиете с всички наши предишни пъзели, които бяха изчерпани.

Техните картини са същите, но ще ги намерите облечени в нова кутия. Идва ред на следващата ни новина и това е редизайнът на всички пъзел кутии. Няколко експеримента бяха нужни, за да постигнем резултатът, който виждате пред вас. Силно се надяваме да ви допада така, както ние им се радваме държейки ги в ръцете си. Наблегнахме на няколко основни промени – кадърът да бъде напълно изчистен от надписи, всеки пъзел да бъде разпознаваем по страните на кутията, когато го сложите на рафта вкъщи и не на последно място – дъното на всяка кутия е обогатено освен с информация за кадъра, но и информация за неговия автор, както и още кадри от нашата пъзел колекция. Обърнете внимание на всеки детайл от кутията, постарахме се да не отстъпва по нищо на големите пъзел производители.

Към нашата серия Забележителности добавяме нови два прекрасни кадъра. Ред е да ви запознаем с тях.

След пейзажния пъзел „Величието на Шипка“ избрахме още един, този път портретен кадър. „Паметникът на свободата“ е е важно допълнение към нашата родолюбива колекция и представя още по-детайлно това свято място. Неведнъж сме казвали, че не вярваме да има българин, който да не се чувства горд, когато застане пред него. Това е и първият ни вертикален пъзел, което е още една нова страница в колекцията на Роден Пъзел. Вслушахме се във всички от вас, които си го пожелаха, а сега чакаме с нетърпение да видим първите наредили го.

Пъзел #2 отново е едно голямо ваше желание. Получихме толкова много запитвания за морската ни столица, че щом видяхме кадъра, веднага се влюбихме в него и си го представихме като пъзел. Пъзелът „Варненската катедрала“ ни пренася пред една от най-емблематичните постройки в града. Молитвен храм за варненци и забележителност за туристите, катедралата се е превърнала в един от символите на града. На кадърът се вижда и морето, както и част от индустриалното сърце на града – пристанището и Варненския залив, които напомнят за функциите на красива Варна. Забелязват се още емблематични сгради и част от морската градина. Да видим колко от тях ще забележите, докато го редите.

И тук е моментът за следващата ни ГОЛЯМА изненада. Тази година освен серия „Забележителности“ сме подготивили за вас още една изцяло нова серия. Нарекохме я „Традиции“. Отдавна си мислим колко прекрасно би било да разширим нашата родолюбива колекция с български обичаи и традиции, които да разгърнат още от нашите родни символи. На гърба на всяка една кутия ще намерите любопитна информация за всяка една от традициите, така както продължаваме да ви разкриваме интересна информация и за всяка забележителност.

По време на нашите пътешествия неведнъж сме ставали свидетели или дори преки участници на традиционни фестивали, селски събори, едни от най-древните обичаи, майсторския занаяти – всички те съхранили се през годините благодарение на хората. Наша мисия е да говорим за тях, да предаваме нататък, да ги показваме на тези след нас. Изборът на пилотните пъзел картини от новата серия бе също толкова вълнуващ, затова бързаме да ви ги представим.

С първия пъзел от серия „Традиции“ предлагаме да се потопим в магията на един от най-старите български обичаи – кукерството! В различните краища на България кукерите се появяват по различно време. Традиционно кукерските игри се честват в началото не на календарната, а на земеделската година и се свързват със Сирни заговезни. Те бележат отминаването на зимата и посрещането пролетта, символизираща плодородие, гонят лошото и пращят злите сили надалеч.

Фотографията, която нарекохме „Кукерът срещу злите сили“, вдъхнала живот на този зашеметяващ кадър, е дело на Екатерина Староманова и е заснета по време на фестивала Сурва в град Перник.

Идва ред да ви предизвикаме с пъзел #2 от серия Традиции и още един от най-древните български обичаи – нестинарството. Някои свързват появата му с Дионисиевите празници, други – с тракийския култ към слънцето. В наши дни ритуалът е запазен само в няколко странджански села – Българи, Кости и Бродилово, където може да се види в най-автентичния си вид. Включете се в този труден за изпълнение и още по-труден за редене „Нестинарски танц“.

Кадърът, който сме избрали да увековечи този български обичай, под формата на пъзел, е дело на фотографа Радослав Първанов и е заснет по време на нестинарските игри в село Българи през 2021г.

Чрез пъзел #3 искаме да се потопим в магията на розобера и да усетим аромата на българската роза!

„Розобер в Розовата долина“ ни припомня празника на Розата, който за първи път се чества през 1903г. Това е един от най-забележителните фестивали в България, посветен е на красотата, цветята и плодородието. Традиционно празниците са най-пищни в два града, разположени в долината между Стара планина и Средна гора – Карлово и Казанлък, а чествания има и в други по-малки селища в региона. Уханието на рози се носи из цялата долина, несравними природни гледки вълнуват окото, топло гостоприемство посреща всеки гост, пленен от завладяващото удоволствие сам да стане част от този магичен ритуал. Красотата на розата на българката са несравними!

🎁 Както винаги отбелязваме този специален момент с ПРЕДВАРИТЕЛНА ПРОДАЖБА и ОТСТЪПКИ на нашия сайт.

✅ Поръчай някой от новите ни пъзели сега и спести -10%
✅ Безплатна доставка при поръчка над 60лв.
✅ Очаквана доставка: 14-ти Декември

Благодарим ви още веднъж за подкрепата! Надяваме се да сме ви зарадвали и да откриете своя нов любим пъзел сред нашата колекция. Ще се радваме да чуем кой пъзел ви харесва най-много или пък кой нямате търпение да наредите. А защо не и какво още бихте искали да добавим към колекцията – някоя скрита забележителност или някоя позабравена традиция. Използвайте нашия уеб сайт, за да направите предварителна поръчка, а ние продължаваме да се любуваме на 10 x 1000 парченца емоции! 💖

Поздрави,
Наде и Данчо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *