Пъзел Лексикон: Анелия Илиева-Големанова 🧩

Днес приветстваме нов участник в рубриката Пъзел Лексикон – онлайн кътчето, в което посрещаме с удоволствие всеки пъзел любител, който иска да сподели повече за своето вълнуващо пъзел пътешествие.

Казваме „Добре дошла!“ на Анелия Илиева-Големанова, която винаги е имала афинитет към любимото пъзел хоби и сподели с нас страхотни творения от своята чудна колекция. 👇

🧩 Пъзел Лексикон: Анелия Илиева-Големанова 🧩

***

1. Как и кога се запали по реденето на пъзели? ⏳

✔️ Винаги съм имала афинитет към пъзели, мистерии, загадки (като малка гледах почти всички криминални сериали, опитвайки се да разгадая случаите преди края на епизода). Активно отново започнах да редя преди 1.5-2 години и от тогава не съм спирала. 🙂

***

2. Имаш ли любим пъзел и кой е той? 🥰

✔️ Много труден въпрос. Аз определям себе си като „пъзел прасе“, защото много неща ми харесват. Мисля, че най голям интерес и за най-дълго време трае към Disney серията на Schmidt и автора Thomas Kinkade.

***

3. От колко части и кой беше най-големият пъзел, който нареди? 🙌

✔️ До сега най-големият е от 3000 части на Educa, Lighthouse near the ocean.

***

4. Пъзели от колко части предпочиташ да редиш? 💯

✔️ Най-много досега съм редила от 1000 части, но сякаш предпочитам от повече. Жалко, че пространството и времето не ми позволяват да се разгърна.

***

5. Какъв тип пъзели харесваш? – пъйзажи, абстрактни и т.н 🌅

✔️ Както писах, „пъзел прасе“ съм. Стига да ми харесва картината и качеството да е на ниво, не подбирам. Може би все пак имам по-голям афинитет към Дисни колекции, храни, японска тематика, Джелини (!), приказки… И други. 😀

***

6. Каква стратегия за редене прилагаш – започваш от средата или винаги от рамката? 🔥

✔️ Мисля, че в 98% от случаите започвам от рамката. Така по-лесно се ориентирам за мащаба и разположението на другите елементи от картината. Не мога да редя пъзел, гледайки го на обратно. 😀

***

7. Колекционираш ли своите вече наредени пъзели? Лепиш и рамкираш ли своята колекция или освобождаваш място за нови? 🖼

✔️ Предпочитам да ги разваля и предам нататък. За мен по този начин пъзелът продължава да живее и да върви пътя си. Имам само няколко, които за сега съм запазила.

***

8. В компанията на коя любима напитка редиш пъзели? 🍷

✔️ Вода и само вода. Не бих пила нищо, но следенето по 4-5 часа и повече без вода е рисковано. 🙂

***

9. Имаш ли помощник в реденето – приятел, роднина или пък 🐾?

✔️ Имам един малък помощник вкъши, който се включва в критични моменти и благодарение на него често реденето се отпушва и мога да продължа напред. ❤️ Също, обичам да редя в компания на приятели.

***

10. Покажи ни част от своята колекция или свой любим пъзел 📷

Благодарим много на Анелия, че взе присърце участието в нашата рубрика Пъзел Лексикон и сподели толкова много детайли наред с красивите си пъзели! Пожелаваме ѝ още много наредени Дисни картини!

Харесва ли ви рубриката Пъзел Лексикон? Ако искате и вие да споделите интересни факти за своето пъзел приключение и лични постижения с още много пъзел фенове, попълнете своя пъзел лексикон 👉 ТУК 👈!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *