Пъзел Лексикон: Елица Керефейска 🧩


Време е за следващия участник в нашата рубрика Пъзел Лексикон – онлайн кътчето, където всеки пъзел любител може да сподели повече за своето вълнуващо пъзел приключение и лични постижения.

Представяме ви Елица Керефейска и нейната прекрасна пъзел колекция. Стисткаме ѝ палци скоро да завърши и един от най-големите пъзели, по-долу ще разберете за какво става дума. 👇

🧩 Пъзел Лексикон: Елица Керефейска 🧩

***

1. Как и кога се запали по реденето на пъзели? ⏳

✔️ Когато получих първия си пъзел с 500 части с Мини Маус на Равенсбургер. Била съм около 8 годишна и тогава ми се стори много труден. Но и до днес това си остана най-любимата ми марка за пъзели.

***

2. Имаш ли любим пъзел и кой е той? 🥰

✔️ Не мога да посоча един, но обичам всичко в цветовете на дъгата. Много любими са ми например дъгата на Джонатан Адлър от Галисън както и Крипт градиента на Равенсбургер.

***

3. От колко части и кой беше най-големият пъзел, който нареди? 🙌

✔️ Завършен дотук имам един с 4000 части. Надявам се до края на годината да завърша и един Клементони с 13 200.

***

4. Пъзели от колко части предпочиташ да редиш? 💯

✔️ Най-тривиалния отговор – 1000 части. Нямам нищо против и по-големите, но мястото на масата доста отеснява. И да, доскоро пренебрегвах много пъзелите от 500 части и купувах само по изключение, но сега когато се опитвам да редя за скорост започнах да събирам и такива.

***

5. Какъв тип пъзели харесваш? – пъйзажи, абстрактни и т.н 🌅

✔️ Колкото по-цветни и шарени, толкова по-добре. Повечето са абстрактни реално. От илюстраторите много ми допада стилът на Ейми и Ларс Стюарт. Също обичам малките детайли на Колин Томпсън.

***

6. Каква стратегия за редене прилагаш – започваш от средата или винаги от рамката? 🔥

✔️ Когато редя 1000 или повече части винаги от рамката. Ако са 500 и ще си засичам обикновено не губя време с рамката, а започвам от най-отличаващото се на картината.

***

7. Колекционираш ли своите вече наредени пъзели? Лепиш и рамкираш ли своята колекция или освобождаваш място за нови? 🖼

✔️ Не колекционирам и не лепя нищо. Старая се да освобождавам място за нови, но не с всеки пъзел съм готова да се разделя веднага.

***

8. В компанията на коя любима напитка редиш пъзели? 🍷

✔️ О, никоя, това е опасно, веднъж разлях една чаша близо до пъзела. За щастие беше само вода.

***

9. Имаш ли помощник в реденето – приятел, роднина или пък 🐾?

✔️ Не, сама редя. Малката ми дъщеря имаше желание да ми помага когато започнах да редя по-активно, но след време й омръзна. Кучето най-много да изяде някоя част ако падне долу, но засега успявам да ги спася.

***

10. Покажи ни част от своята колекция или свой любим пъзел 📷

✔️ Линк към цялата колекция

Благодарим на Елица, че се включи в нашата нова рубрика и бе толкова изчерпателна!

А на вас допада ли ви рубриката Пъзел Лексикон? Ако искате и вие да споделите интересни факти за своето пъзел приключение и лични постижения с още много пъзел фенове, попълнете своя пъзел лексикон 👉 ТУК 👈!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *