🔥 Грабни любим пъзел или аксесоар с до 30% намаление
⏳ Възползвай се до 3 март

00

дни

00

час.

00

мин.

00

сек.

Общи условия

Политика за защита на личните данни на

Информация за нас

Роден Пъзел е бранд на „ЕНЕВ ТИЙМ“ ЕООД (наричан по-долу „Администратор“ или „ние“), дружество вписано в търговския регистър, воден при агенция по вписванията с ЕИК 206310470, със седалище и адрес на управление:  гр. Варна, п.к. 9000 , р-н Одесос, ж.к. Лятно кино Тракия, бул./ул. Петко Тодоров № 46; тел: +359 883 458 816; e-mail: contact@roden-puzzle.bg.

Контактите на длъжностно лице по защита на личните данни

• Длъжностно лице по защита на личните данни: Йордан Енев
• Тел: +359 883 458 816
• Email: contact@roden-puzzle.bg

„ЕНЕВ ТИЙМ“ ЕООД като администратор на лични данни събира и обработва определена информация за физическите лица.

Тази информация може да се отнася до потребители, бизнес контакти и други физически лица, с които Администраторът има връзка или иска да установи бизнес контакт.

Настоящата политика за защита на личните данни урежда как да бъдат събирани, обработвани и съхранявани личните данни, за да отговарят на стандартите в организацията на Администратора и да са в съответствие със правните изисквания.

Тази политика за защита на личните данни се издава на основание Закона за защита на личните данни и подзаконовите актове по приложението му и Общия регламент относно защитата на данните (ЕС) 2016/679 („GDPR“ или ОРЗД).

Какво се разбира под „лични данни“ и „обработване на лични данни“?

„Лични данни“  са всяка информация, с която едно физическо лице може да бъде идентифицирано пряко или косвено по един или повече признаци, характерни за личността – като например: име, идентификационен номер/ЕГН, данни за контакт – местонахождение /пощенски адрес, телефонен номер, електронен адрес (email), онлайн идентификатор/IP адрес и др. Тези признаци може да са част от физическата, физиологичната, генетичната, психическата, умствената, икономическата, културната или социална идентичност на физическото лице.

„Обработване на лични данни“ е съвкупността от действия, извършвани с лични данни или набор от лични данни като събиране, записване, организиране, структуриране, съхранение, адаптиране или промяна, извличане, консултиране, употреба, разкриване чрез предаване, разпространяване или друг начин, по който данните стават достъпни, подреждане или комбиниране, ограничаване, изтриване или унищожаване.

Администраторът към Вашите лични данни

Администраторът отдава голямо значение на защитата на личните данни и събира и обработва лични данни само при спазване на изискванията на местното и европейското законодателство. Целта на настоящата „Политика за защита на личните данни“ е да бъдете информирани как обработваме Вашите данни и какви лични данни бихме събрали за Вас, с каква цел, срок и респ. какви са Вашите права.

Сигурността на данните, които сте ни поверили е много важна за нас. Ето защо ние защитаваме Вашите данни като прилагаме всички подходящи технически и организационни средства, които са адекватни на възможните рискове за правата и свободите на физическите лица, за да не допускаме неразрешен достъп, неразрешено или злонамерено ползване, загуба или преждевременно заличаване на информация.

Каква информация събираме и защо?

Възможно е да събираме лични данни за Вас, когато използвате Сайта ни или изберете нашите услуги. В повечето случаи изискваме личните Ви данни за целта на сключване на договор, да спазим законово задължение или да защитим наш законен интерес. В определени случаи обработваме данни въз основа на Ваше съгласие.

В зависимост от услугите, които ползвате, може да събираме и обработваме следната информация

• Имена на лицето
• Данни за контакт – адрес за контакт, телефонен номер и електронен адрес (имейл);

Принципи, от които се ръководим и които спазваме

Ние стриктно спазваме основните принципи, въведени като задължителни при обработването на лични данни;
Личните данни се обработват законосъобразно, добросъвестно и прозрачно;
Личните данни се събират за конкретни, изрично указани и легитимни цели и не се обработват по-нататък по начин, несъвместим с тези цели;
Личните данни са подходящи, свързани с и ограничени до необходимото във връзка с целите, за които се обработват;
Личните данни са точни и при необходимост се поддържат в актуален вид;
Личните данни се съхраняват във форма, която да позволява идентифицирането на засегнатите лица за период, не по-дълъг от необходимото за целите, за които се обработват личните данни;
Личните данни са обработвани по начин, който гарантира подходящо ниво на сигурност на личните данни, включително защита срещу неразрешено или незаконосъобразно обработване и срещу случайна загуба, унижощаване или повреждане, като се прилагат подходящи технически и организационни мерки.

Ние обработваме личните данни, които събираме най-често със следните цели

При постъпване на поръчка

Обработване на поръчки, включващо приемане, валидиране, експедиране и фактуриране на същите; изготвяне на счетоводни документи като сметка или фактура за предоставените продукти; за целта на уведомления, свързани с нашите услуги; разрешаване на проблеми, свързани с анулирания на поръчки или всякакви други проблеми, свързани с поръчките, закупените стоки или услуги; връщане на продуктите в съответствие със законовите разпоредби; възстановяване на стойността на продуктите съгласно законовите разпоредби; оказване на подкрепа, включително даване на отговори на Вашите въпроси във връзка с поръчките Ви или стоките и услугите на Роден Пъзел.

Усъвършенстване на нашите услуги

Ние бихме искали винаги да ви предложим най-доброто обслужване при пазаруването онлайн. За тази цел можем да използваме определена информация относно Вашето поведение на купувач, да ви приканваме да попълвате анкети за удовлетвореността Ви след приключването на поръчка, или да провеждаме директно, или с помощта на партньори, пазарни проучвания и изследвания. Тези дейности ние базираме на нашите законни интереси при извършване на стопанска дейност като винаги се грижим за това Вашите основни права и свободи да бъдат незасегнати.

Директен маркетинг за наши продукти и услуги

Ние бихме искали винаги да сте осведомени за най-добрите предложения за продуктите/услугите, към които имате интерес. В тази връзка, можем да ви изпращаме всякакви видове съобщения, посредством канали за електронни съобщения (e-mail / SMS / mobile push / webpush и пр.), които съдържат обща и тематична информация, информация относно подобни продукти или продукти, допълващи закупените от Вас продукти, информация относно оферти и промоции, информация относно продуктите, добавени в раздел „Количка“, или ако сте проявили интерес към закупуването им, и други бизнес комуникации като пазарни изследвания и анкети за потребителското мнение, и можем да представяме персонализирани препоръки в уебсайта. За да Ви предоставим информация, която представлява интерес за Вас, ние можем да използваме определени данни относно Вашето поведение на купувач (например, разгледани продукти/ закупени продукти), за да създадем профил. Ние винаги гарантираме, че това обработване се извършва при спазване на Вашите права и свободи, и че решенията, взети във връзка с тях не пораждат никакви правни последици за Вас и не Ви засягат по подобен начин в съществена степен.

В повечето случаи ние изискваме Вашето предварително съгласие, за да ви изпращаме маркетингови съобщения. Можете да откажете получаването на маркетинг съобщения по всяко време като: използвате връзката „Отпиши се“ в съобщенията, които получавате от нас; или като се свържете с Роден Пъзел, използвайки данните за контакт по-горе.

В определени ситуации ние можем да базираме маркетинговите си дейности на законния си интерес към промотиране и развиване на търговската си дейност. Във всеки случай, когато използваме Ваша информация за нашите законни интереси, ние полагаме грижа и взимаме необходимите мерки, за да гарантираме, че Вашите основни права и свободи не са засегнати. При все това, Вие можете по всяко време, като използвате средствата, описани по-горе, да прекратите обработването на Вашите лични данни за целите на маркетинга и ние ще откликнем на искането ви.

Какви са Вашите права?

При събирането и обработването на Вашите лични данни имате право на:
Информация относно обработваните Ваши лични данни и достъп до събраните за Вас лични данни;
Коригиране/попълване ако данните са неточни/непълни – по Ваша инициатива или по инициатива на Администратора.

Изтриване на личните данни, при наличие на законови основания за това; Ограничаване на обработването на Вашите лични данни от страна на Администратора, при наличие на законови основания за това.

Преносимост на личните данни между отделните администратори – това право Ви позволява да получите данните си от Администратора и да ги прехвърлите на друг администратор в подходящ за употреба формат.

Възражение спрямо обработването на личните Ви данни, при наличие на законови основания за това;
Право на защита по съдебен или административен ред, в случай, че правата Ви са били нарушени.
Можете да защитите Вашите права като ни пишете на e-mail: contact@roden-puzzle.bg или пощата/куриер на адрес: гр. Варна, п.к. 9000, ж.к. Лятно кино Тракия, бул./ул. Петко Тодоров № 46

Вашите лични данни се съхраняват при нас съобразно целта, за която са събрани и в законоустановените срокове.

Кога можем да разкрием Ваши лични данни?

Ние прилагаме комплекс от мерки, за да защитим Вашите лични данни от загуба, кражба и злоупотреба, както и от неоторизиран достъп, разкриване, промяна или унищожаване. Администраторът използва трети страни за подпомагане на определени договорни дейности или при изпълнение на законово задължение. Не предоставяме Ваши лични данни на трети лица, преди да сме се уверим, че са взети всички технически и организационни мерки за защита на тези данни като се стремим да осъществяваме строг контрол за изпълнение на тази цел. Част от получателите на лични данни могат да бъдат: куриерски фирми, външни консултанти и специалисти, колекторски компании и правни кантори, банки, търговски агенти и представители и др.

Възможно е при предвидени от закона обстоятелства Вашите лични данни да бъдат разкрити. Например, при изрично съгласие от Ваша страна или при наличие на разрешение от Комисията за защита на личните данни, Вашите лични данни могат да бъдат предоставени на трети лица.

Предоставянето на лични данни в някои случаи е задължително, за да спазим наши законови изисквания, като: Регулаторни органи, вкл. държавни комисии, институции и агенции, НАП, НОИ, съдилища, прокуратура, и други, на които сме длъжни да предостави лични данни по силата на действащото законодателство. Възможно е, когато е необходимо или уместно, да бъдат предоставени Ваши лични данни за целите на националната сигурност или при възникнали проблеми от обществена значимост.

„Бисквитки“ и проследяване

Ние използваме „бисквитки“ (“cookies”), за да направим посещението Ви на нашия сайт по-приятно и за да можем да осигурим използването на определени функционалности на различни страници. Това са малки текстови файлове, които се запаметяват на крайното устройство, от което посещавате сайта ни. Някои „бисквитки“ – „сесийни бисквитки“, се изтриват като затворите браузъра си. Други „бисквитки“ остават на крайното ви устройство и позволяват на нас или на партньорски компании да разпознават вашия браузър при следващо посещение („постоянни бисквитки“). Можете да настроите браузъра си така, че да сте информирани за настройката на „бисквитките“ и да решите индивидуално да ги приемете или да изключите приемането на „бисквитки“ за конкретни случаи или като цяло. Допълнителна информация можете да намерите в помощната секция на вашия интернет браузър. Отхвърлянето на „бисквитки“ може да ограничи функционалността на нашия уебсайт. Разграничаваме системните „бисквитки“ и промоционалните „бисквитки“. Системните „бисквитки“ са необходими за правилното функциониране на нашия уебсайт. Отхвърлянето на тези „бисквитки“ ще промени потребителското ви преживяване при сърфиране в уебсайта ни и определени услуги на нашия уебсайт няма да могат да бъдат използвани. Промоционалните „бисквитки“ се запаметяват със зареждането на сайта и ни помагат да анализираме обобщени данни за нашите посетители – например как стигат до нашия сайт, колко време прекарват на него, за пръв път ли ни посещават, как разглеждате съдържанието на сайта ни, както и да правим извода за успешността на нашите маркетингови кампании.

Facebook Pixel

Използваме Facebook Pixel, услуга на Facebook. Тази услуга използва „бисквитки“, съхранявани на вашето устройство, които позволяват насочване на реклама през рекламната платформа Facebook към потребителите ѝ, както и към потребители на Facebook партньорски компании, например Instagram, които вече са посетили нашия уебсайт през последните 180 дни. Тази услуга предоставя още възможности за създаване на обобщени анонимни аудитории от посетители, базирани на разгледаното съдържание на сайта, както и проследяване на успеха на рекламни кампании, реализирани чрез рекламната платформа на Facebook. Повече информация можете да намерите в Декларацията за поверителност на Facebook тук: https://www.facebook.com/about/privacy/. Ако не желаете да участвате в процеса на проследяване, можете да отхвърлите настройката на „бисквитката“, необходима за това, като използвате настройките на браузъра си и генерално да деактивирате автоматичното запазване на „бисквитки“.

Google Analytics

Използваме Google Analytics, услуга за уеб анализ на Google LLC. Информацията, генерирана от „бисквитките“ за употребата ви на този сайт, обикновено се изпраща към сървъри на Google в САЩ и се съхранява там. Google предварително съкращава вашите IP адреси в рамките на държавите-членки на Европейския съюз или в други държави-страни по Споразумението на Европейската икономическа общност. От името на оператора на този сайт, Google използва тази информация за оценка на използването на уебсайта, за съставяне на отчети за дейността на уебсайт и за предоставяне на други услуги, свързани с уебсайта и Интернет потреблението, към на оператора на уебсайта. IP адресът, изпратен чрез браузърът ви в контекста на Google Analytics, не се свързва с други данни, с които Google разполага. Можете да откажете използването на „бисквитки“, като изберете подходящите настройки в браузъра ви. Също така можете да предотвратите събирането на данни от Google чрез „бисквитки“ и свързването им с ползването на сайта (включително IP адрес), както и обработването им от Google, чрез сваляне и инсталиране на разширение (plug-in) за вашия браузър от тук: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.

Връзки към социални медии

Нашият уебсайт съдържа и линкове към Facebook и Instagram. В този случай прехвърлянето на данни към споменатите социални медийни оператори става, само когато е натиснат съответният бутон на иконата илюстрираща връзката. Ако кликнете върху такъв бутон, се отваря страницата на съответната социална мрежа. Там можете да публикувате информация за нашите услуги съгласно правилата на социалния медиен оператор. Можете да използвате официалните ни профили за контакт и в различните социални мрежи, както и други официални публични профили на компанията. Такива са нашите: Facebook страница и Instagram страница. Личните данни, които Вие изпращате чрез лично съобщение, ще бъдат обработени само за целите на отговора на запитването Ви. Не носим отговорност за информацията и личните данни, които споделяте доброволно на нашите официални профили, без изрично да са поискани от вас.

Сигурност

Администраторът взема мерки за защита на личните Ви данни от случайна загуба и нерегламентиран достъп, употреба, промяна или оповестяване. Налице са политики и процедури, предназначени да предпазят информацията от загуба, злоупотреба и неправомерно разкриване. Освен това вземаме допълнителни мерки за информационна сигурност, включително контрол на достъпа, строга физическа защита и надеждни практики за събиране, съхранение и обработка на информацията.

От друга страна, прилагаме технически мерки като криптиране, псевдонимизация и анонимизация на събраните лични данни.

Кога изтриваме Вашите лични данни?

Ние съхраняваме цялата информация, която сме събрали за Вас и я унищожаваме в законоуставените срокове, а ако няма такива в сроковете определени от нас  и след окончателно уреждане на всички наши финансови отношения. Не пазим Ваши данни безсрочно.

Прехвърляне между държави

Трансферът, съхранението и обработката на лични данни е обезпечен със съвременни технически средства. Администраторът няма да прехвърля данните ви извън рамките на ЕИП без спазване на законовите възможности, като ще въведе подходящи предпазни мерки, за да запази поверителността на Вашата информация.

Промени в настоящата Политика за защита на личните данни

Тази процедура за защита на лична информация може да бъде променяна във времето. Такива промени ще влязат в сила незабавно след тяхното оповестяване. Редовното преглеждане на тази страница Ви гарантира, че винаги ще сте наясно каква информация събираме, как и за какви цели Администраторът я използва и при какви обстоятелства (ако настъпят такива) ще я споделяме с други страни.

Тази Политика за защита на личните данни е одобрена от Управителя на 01.12.2020г. и актуализирана за последен път на 01.03.2021г.